Terug naar overzicht

HET AANVRAGEN VAN PREMIES WORDT GEMAKKELIJKER

Sinds 1 oktober 2022 kan je terecht bij 1 online loket voor de aanvraag van premies van de Vlaamse Overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen.

Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is de eengemaakte premie voor renovatie en energiebesparende investeringen. Het aanvragen van de premie is van toepassing op gebouwen die minstens 15 jaar oud zijn.

Voor zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler moet de omgevingsvergunning meer dan 5 jaar geleden verleend zijn en het gebouw voldoen aan de EPB-voorwaarden.
Het bedrag van de premie is afhankelijk van uw persoonlijke gezinsinkomen en afhankelijk van het gebouwtype (residentieel of niet-residentieel).
Bij de meeste premies komen alleen werken in aanmerking die uitgevoerd worden door een aannemer, met uitzondering van werken aan de binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair.

Indien je een premie aanvraagt voor een bepaalde categorie, dan kan je de komende 5 jaar geen nieuwe premie aanvragen voor deze categorie (10 jaar bij zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler). Daarom is het belangrijk om op voorhand te checken voor welke premies je in aanmerking komt.

Wil je grondig renoveren? Dan kan je ook jouw verbouwing financieren met de renteloze Mijn VerbouwLening.

Mijn VerbouwLening

De Mijn VerbouwLening is een renteloos krediet tot 60.000 euro voor het uitvoeren van de meeste werken die opgelijst zijn in de categorieën van de Mijn VerbouwPremie. Deze lening kan aangevraagd worden sinds 1 september 2022 door eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie, private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor, maar ook nieuwe eigenaars via erfenins of schenking. Het is enkel van toepassing op residentiële gebouwen.

Let op: de lening is renteloos zolang de wettelijke rente onder 3% blijft. Stijgt de rente boven 3%, dan zullen leningen die vanaf dan afgesloten worden niet langer renteloos zijn. Hiervoor zal een rentevoet bepaald worden à rato van het aantal basispunten dat de wettelijke rente de 3% overstijgt. Dit is niet van toepassing op lopende leningen.

Wens je meer informatie, dan kan je terecht bij het Energiehuis in jouw buurt.

Voortaan vraag je alle verbouwpremies aan op 1 plaats.
Contacteer ons
Gelieve uw aanspreking in te vullen
Gelieve uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mail in te vullen
Gelieve uw telefoon in te vullen
Gelieve uw bericht in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden